Goede doelen in 2017 waren
Berna Hazeleger trok de stoute schoenen aan en zocht vrijwilligers om zich heen, ging op jacht naar muziekinstrumenten en schreef de organisatie van de Josti-Band een mail met de vraag "waar begin ik?" Het antwoord was kort en duidelijk: "Je bent al begonnen door het initiatief te nemen!". Negen vrijwilligers, waaronder twee Veenendalers met een muzikale achtergrond, René Keulers en Monique Roest, sloegen de handen inéén.
De organisatie was begonnen. Het opzetten van een stichting, het afsluiten van verzekeringen, bankzaken, een website en drukwerk.
Alles werd geregeld met hulp van particulieren en het bedrijfsleven.
Sponsoren voor de muziekinstrumenten werden snel gevonden, evenals een prachtige oefenruimte aan de Duizend Roeden 2 bij de organisatie Reinaerde.
(bron Rijnpost)
4You huis Veenendaal
Op de Fluitersstraat in Veenendaal opent Stichting You-nited een time-out huis, dat de naam 4YOU krijgt. In 4YOU kunnen straks drie jongeren in de leeftijd van 14 tot 21 jaar een tijdelijke opvang krijgen, om zo even tot rust te komen en in een andere omgeving te zijn dan hun huidige woonsituatie.
Stichting achter de Regenboog
Stichting Achter de Regenboog ondersteunt sinds 1993 kinderen en jongeren bij het verwerken van het overlijden van een dierbare, zodat deze ingrijpende gebeurtenis geen belemmering vormt om een gezond volwassen bestaan op te bouwen.
Waterputten in Bertoua/Kameroen. Clean water for Bertoua.
In en rondom Bertoua, gelegen in oost Kameroen, is een groot gebrek aan schoon drinkwater. Sinds 14 jaar zorgen Rotaryclub Scherpenzeel-Woudenberg,
Inbo Foundation en Rotaryclub Bertoua voor de aanleg van 56 waterputten en –pompen ter plaatse, die in een deel van de waterbehoefte van de ongeveer 300.000 inwoners voorzien.
De bijdrage van drie Veenendaalse Rotaryclubs aan het project bestaat uit het opzetten van een beheer- en onderhoudssysteem dat een actieve rol van de gebruikers vraagt.
Trainingen en workshops, gegeven door plaatselijke Non-Gouvermentele Organisaties (NGO's), helpen hen bij het organiseren van gebruikersgroepen bij iedere waterput of -pomp, met elk een eigen bestuur en bankrekening. De inkomsten worden gebruikt voor onderhoud en kleine reparaties.
Op deze manier is de continuïteit en het maatschappelijke draagvlak van de waterplaatsen op langere termijn verzekerd.
De bovengenoemde partijen werken nauw samen.
Door Royal Haskoning DHV, lokale NGO's en lokale engineers in te schakelen voor advies en evaluatie is een professionele projectorganisatie ontstaan.
Het project wordt financieel ondersteund door ontwikkelings-organisatie Cordaid.