Goede doelen in 2022
....

Stichting Por Eso! (Internationaal)

Stichting Por Eso!

Samen met ouders, leraren, kinderen en de lokale overheden legt stichting Por Eso! schoolmoestuinen aan, bouwen we tuinkassen en geven we workshops in de Peruaanse Andes.

Vanaf 3.700 meter boven zeeniveau groeit er nu ook spinazie, tomaat, wortels, sla, bloemkool en uien.

Alles om te zorgen dat de kinderen in deze afgelegen en geïsoleerde gemeenschappen goed en gezond kunnen eten.

Biologische groenten op grote hoogte. Nu al op 43 scholen.

Wil je meer weten: www.poreso.org

Stichting de kleine bron (lokaal)

Stichting de kleine bron gaat een wellness starten voor kinderen die ernstig ziek of gehandicapt zijn. De kinderen kunnen daar speciale watertherapie volgen. Kinderen uit deze doelgroep ervaren dagelijks veel pijn waar vaak niets aan te doen is. Bij de kleine bron kunnen ze daar verandering in brengen. Het resultaat hiervan is direct merkbaar, maar werkt ook na de therapie nog lang door.

Het effect van een bezoekje aan de kleine bron kan een grote impact hebben op het leven van veel ernstig zieke en gehandicapte kinderen, maar ook op het omringende gezin.

Met een deel van de opbrengst van Rotary Sportdag 2022 willen dit initiatief graag ondersteunen.

www.stichtingdekleinebron.nl

Stichting Jong0318 (lokaall)

Stichting Jong0318 zet zich in voor een gezonde, verbonden en daadkrachtige lokale samenleving. Via Kinderkrant Jong0318 richten we ons op alle kinderen van ongeveer 7 - 12 jaar, onder het motto "jong geleerd is oud gedaan".

De kinderen ontvangen iedere maand gratis een professionele krant vol leuke en leerzame artikelen over relevante thema's, die hen stimuleren en enthousiasmeren om hier zelf iets mee te gaan doen. Jong0318 vindt het ook belangrijk dat kinderen met meer plezier en vaker lezen, waardoor de taalvaardigheid en het toekomstperspectief van álle kinderen verbetert.

www.jong0318.nl

Kerstdiner Leger des  Heils (lokaal)

Rotaryclub Veenendaal organiseert al vele jaren samen met het Leger des Heils een jaarlijks kerstdiner voor ouderen en alleenstaanden. Er zijn zoveel mensen in onze maatschappij die juist in de warme feestmaand alleen zijn.

Voor die mensen organiseren we een kerstdiner waarin naast een heerlijke feestelijke maaltijd ook saamhorigheid en warmte centraal staat. Een initiatief dat door de deelnemers zeer wordt gewaardeerd. Een deel van de opbrengst van de sportdag willen we dan ook aan dit doel besteden.

www.legerdesheils.nl

Por eso logo.jpg