top of page

Goede doelen in 2022 
....

Stichting Por Eso! (Internationaal)

Stichting Por Eso!

Samen met ouders, leraren, kinderen en de lokale overheden legt stichting Por Eso! schoolmoestuinen aan, bouwen we tuinkassen en geven we workshops in de Peruaanse Andes.

Vanaf 3.700 meter boven zeeniveau groeit er nu ook spinazie, tomaat, wortels, sla, bloemkool en uien.

 

Alles om te zorgen dat de kinderen in deze afgelegen en geïsoleerde gemeenschappen goed en gezond kunnen eten.

Biologische groenten op grote hoogte. Nu al op 43 scholen.

Wil je meer weten: www.poreso.org

Por eso logo.jpg

Stichting de kleine bron (lokaal)

Stichting de kleine bron gaat een wellness starten voor kinderen die ernstig ziek of gehandicapt zijn. De kinderen kunnen daar speciale watertherapie volgen. Kinderen uit deze doelgroep ervaren dagelijks veel pijn waar vaak niets aan te doen is. Bij de kleine bron kunnen ze daar verandering in brengen. Het resultaat hiervan is direct merkbaar, maar werkt ook na de therapie nog lang door.

 

Het effect van een bezoekje aan de kleine bron kan een grote impact hebben op het leven van veel ernstig zieke en gehandicapte kinderen, maar ook op het omringende gezin.

 

Met een deel van de opbrengst van Rotary Sportdag 2022 willen dit initiatief graag ondersteunen.

www.stichtingdekleinebron.nl

 

 

kleine bron.jpg

Stichting Jong0318 (lokaall)

Stichting Jong0318 zet zich in voor een gezonde, verbonden en daadkrachtige lokale samenleving. Via Kinderkrant Jong0318 richten we ons op alle kinderen van ongeveer 7 - 12 jaar, onder het motto "jong geleerd is oud gedaan".

 

De kinderen ontvangen iedere maand gratis een professionele krant vol leuke en leerzame artikelen over relevante thema's, die hen stimuleren en enthousiasmeren om hier zelf iets mee te gaan doen. Jong0318 vindt het ook belangrijk dat kinderen met meer plezier en vaker lezen, waardoor de taalvaardigheid en het toekomstperspectief van álle kinderen verbetert. 

 

www.jong0318.nl 

 

 

 

Kerstdiner Leger des  Heils (lokaal)

 

Rotaryclub Veenendaal organiseert al vele jaren samen met het Leger des Heils een jaarlijks kerstdiner voor ouderen en alleenstaanden. Er zijn zoveel mensen in onze maatschappij die juist in de warme feestmaand alleen zijn.

Voor die mensen organiseren we een kerstdiner waarin naast een heerlijke feestelijke maaltijd ook saamhorigheid en warmte centraal staat. Een initiatief dat door de deelnemers zeer wordt gewaardeerd. Een deel van de opbrengst van de sportdag willen we dan ook aan dit doel besteden.

www.legerdesheils.nl

Jong0318.jpg
Leger.jpg

Gezondheid- en trainingscentrum voor vrouwen in Angola


Stichting Tree of Life heeft als doel om de armoedecyclus van vrouwen te doorbreken. Het wil meebouwen aan de ontwikkeling van arme dorpen door goede gezondheidszorg en voorlichting te geven.

 

Samen bouwen aan de toekomst
Rotaryclub Veenendaal  wil met de opbrengst van de Rotary Sportdag de bouw van het gezondheids- en trainingscentrum in Angola financieel ondersteunen. Het centrum beoogt vrouwen op te leiden om ‘gezondheidsambassadeurs’ te worden binnen hun eigen gemeenschap. De achterliggende visie is dat ze andere vrouwen met gezondheidsproblemen kunnen aansporen om zich te laten voorlichten en behandelen. Vrouwen worden opgeleid op het gebied van gezondheid, voeding en zorg voor moeder en kind. Daarnaast hebben Petra en Sousa (veldwerkers en initiatiefnemers voor Árvora da Vida)  zich tot doel gesteld om de landbouwtrainingen uit te breiden en ook hiervoor een trainingscentrum te starten.

De bouw is in januari 2021 gestart. Een deel van het centrum zal gezondheidszorg aanbieden. Hiervoor worden vijf spreekkamers gebouwd, waaronder twee voor moeder- en kindzorg (incl. prenatale zorg), een apotheek, een basis laboratorium en een behandelkamer. Er zullen medische trainingen worden gegeven door (inter)nationale gezondheidswerkers voor lokale medici.

 

Diverse trainingen
Het andere deel van het centrum wordt een multifunctionele ruimte voor trainingsprogramma’s zoals: Vrouwen opleiden tot gezondheidsambassadeurs; Herstelde patiënten trainen om ambassadeurs te worden; Vrouwen beroepsvaardigheden aanleren om zo voor een bron van inkomsten te zorgen; Onderwijs over gezonde voeding voor moeder en kind, met gebruik van lokale groenten, fruit en kruiden die gemakkelijk zijn te kweken; Training in duurzame landbouw voor voedselzekerheid.

 

Zie voor meer informatie

https://treeoflife.international/duurzame-projecten/angola/

Angola.jpg
bottom of page